2. Rittbeskrivelse

Denne beskrivelsen er gammel, gå til vår nye side http://www.ryeterrengsykkelfestival.no for oppdatert informasjon!

Oslo Sportslager Rye terrengfestival er tre dager med sykkelritt i det morsomme terrenget i konkurranseløypene på og rundt Langsetløkka. Her får du som rytter og publikum mulighet til å oppleve et nytt og spennende rittformat som vil løfte terrengsykkelsporten i Norge.

 1. For klassene junior og senior tilbyr vi et tre dagers etapperitt. Resultatlisten i etapperittet er en rangering av rytternes totaltid. Basert på rytternes totalplassering deles det ut UCI og NCF poeng. Ryttere som bryter en av etappene, får ikke en totaltid.

  Basert på resultatlisten for hver enkelt etappe (NC ritt) deles det også ut NCF poeng. Rytterne kan derfor fremdeles kvalifisere for NCF poeng om de ikke deltar i alle tre etappene.

  Det er gode muligheter til å få med seg mye UCI og NC poeng i festivalen, se Poeng og Premier for detaljert oversikt.

   

 2. For ryttere i master og aldersklassene (se Klasser) tilbyr vi «minietapperitt» over to dager. Sluttiden fra rittene på lørdag og søndag summeres for hver rytter. Resultatlisten i minietapperittet er en rangering av rytternes totaltid. Det deles ikke ut NCF poeng basert på rytternes totalplassering. Ryttere som bryter en av etappene, får ikke en totaltid.

  Basert på resultatlisten for hver enkelt etappe deles det ut NCF Master Cup poeng i masterklassene og NCF poeng i 15-16 års klassene. Rytterne kan selvsagt velge å delta i bare ett av de to rittene.

   

 3. For de yngste (under 11 år) tilbyr vi rundbaneritt på lørdag med blanding av grusveier og fine flytstier som svinger seg gjennom skogen med gode forbikjøringsmuligheter. Publikumsvennlig er løypa også, så mor og far kan følge med den håpefulle i store deler av løypa.

 

2.1 Fredagsetappen: NC #3 Kortbaneritt (XCC)

Kortbanerittet går i en fartsfylt teknisk enkel løype som veksler mellom morsomme flytstier, enkle momenter og fine gruspartier. Det ventes kjemping skulder-ved-skulder i denne løypa! Det er bonussekunder til de fem første rytterne ved hver runding og ved målgang. Disse bonussekundene trekkes fra totaltiden i etapperittet, og har derfor ikke effekt på resultatlisten for etappen (NC #3).

For å unngå at tetgruppen hindres i innspurten, kan det hende at vi velger å ta ryttere ut av rittet (lappe) etter 80% regelen. Da estimerer vi en sluttid på denne etappen for de rytterene som tas ut, slik at de kan fortsette etapperittet neste dag. Vi har gjort simuleringer som viser at dette vil gjelde svært få ryttere. Vi tar avgjørelsen i samråd med kommissærene og gir beskjed på nettsidene til rittet, og på lagledermøtet på fredag ettermiddag.

 

2.2 Lørdagsetappen: NC #4 Rundbaneritt (XCO)

Rundbanerittet går i en forbedret utgave av vår velprøvde løype, som har flere lengre strekk med flytsti, kortere gruspartier, tekniske momenter med alternative linjer, og gode passeringsmuligheter. Vi har to nye segmenter som byr på flytsti, hopp, og svinger og som vi tror vil falle i smak.

I rundbaneløypa blir det vanligvis spredning av rytterne samtidig som løypa er lang og har plass til mange ryttere. Derfor planlegger vi ikke å ta ryttere ut (lappe) i dette rittet. Vi tar avgjørelsen i samråd med kommissærene og gir beskjed på nettsidene våre, og på lagledermøtet på lørdag morgen.

 

2.3 Søndagsetappen: NC #5 Temporitt (XCT)

Temporittet består av en runde i den samme løypa som rundbanerittet, men dere starter enkeltvis. Her har du sjansen til å gi alt i løypa hvor det kun handler om din kamp mot klokka.