10. Tidspunkt og runder

Denne beskrivelsen er gammel, gå til vår nye side http://www.ryeterrengsykkelfestival.no for oppdatert informasjon!

I denne seksjonen finner du alle viktige tidspunkt fra du ankommer arenaen.

 

10.1 Sekretariatets åpningstider

Du henter startnummer i sektretariatet, som ligger i varmestua på Langsetløkka (se Arenakart). Sekretariatet er åpent:

For å hente startnummer må du ha lisens for 2015. Sykler du i master, senior, og juniorklassene må du ha helårslisens. Når påmeldingsfristen er ute, sjekker vi at påmeldte, norske ryttere i disse klassene har helårslisens. Har du ikke lisens da, må du vise lisensen din når du henter startnummeret ditt. Ta uansett lisensen din med deg til rittet. Utenlandske ryttere må vise lisens for å få startnummeret sitt.

Ryttere i aldersklassen kan bruke enten helårs eller engangslisens. Du kan løse engangslisens i sekretariatet, det koster 50 kr. Vi har betalingsterminal.

Fest startnummeret godt synlig på sykkelstyret. Senior og juniorklassene skal i tillegg bruke ryggnummer. Tidbrikken er limt bakpå startnummeret. Du skal bruke det samme nummeret/nummerparet alle dagene, så ta vare på det. Dersom du mister nummeret kan du kjøpe et nytt i sekretariatet (50 kr). Merk: Startnummeret faller normalt av ved transport utenpå bil, ta derfor nummeret av før du setter sykkelen på bilen.

 

10.2 Treningstider

Regler for trening i løypa:

  • Du må ha startnummer på sykkelen for å trene i løypa i de offisielle treningstidene.

  • Det er ikke lov å sykle i løypa som rittet pågår i, det gjelder uansett hvilken klasse som sykler. Brudd på regelen kan føre til at du diskvalifiseres.

  • All trening i de offisielle treningstidene skal skje i fartsretningen.

  • Det er ikke lov å endre løypa, for eksempel flytte merkebånd/sperring eller grave/flytte deler av bygde elementer. Brudd på regelen fører til at rytteren bortvises fra løypa og eventuelt diskvalifiseres.

  • Vis hensyn til turgåere.

  • All trening skjer på eget ansvar.

Du finner lenke til GPS track av alle løypene i Arena og Løyper. Løypa grovmerkes lørdag 2. mai. Løypa er ferdig merket på ettermiddagen torsdag 7. mai. I de offisielle treningstidene er det sanitetspersonell på arenaen.

 

10.3 Lagledermøte

Det er lagledermøte hver dag under festivalen. Vi holder møtene i samme bygg som sekretariatet. Merk at UCI sitt regelverk for MTB krever at lagledere eller deres representanter deltar på lagledermøtene i etapperitt (ledd 4.1.026).

 

10.4 Brikkesjekk før start

Rytteren har selv ansvar for å gå til teltet for brikkesjekk for å sjekke tidbrikken (integrert i startnummeret). Gjør dette minst 30 minutter før din start.

I forbindelse med brikkesjekken kan NCFs kommissær velge å gjennomføre sjekk av at rytteren har godkjent hjelm, sykkel, og drakt (først og fremst senior og juniorklassene). Rytteren må da signere på at han/hun har vist frem dette. Ryttere i disse klassene må derfor møte selv og ha med seg utstyret.

 

10.5 Opprop før start

Rytterne ropes opp for oppstilling til start tidligst 20 minutter før start på fredag og lørdag. Vi gir nærmere beskjed på lagledermøtet. I klassene hvor rytterne ropes opp enkeltvis og stilles opp på startstreken, varsler vi 5 minutter før oppropet begynner. Rytterne har selv ansvar for å møte til oppropet, kommer de for sent får de ikke startposisjon i henhold til startnummeret sitt. Vi opplyser om hvilke klasser som ropes opp og stilles opp til start i startnummerrekkefølgen på nettsidene våre, og på lagledermøtene.

I Master klassene stilles rytterne opp i startrekkefølge i henhold til rankingpoengene sine, men på tvers av klassene i samme start. Det betyr for eksempel for Master menn at første rekke på startstreken kan bestå av ryttere fra forskjellige årsklasser. Tilsvarende i kvinner Master. Hvis ryttere fra forskjellige klasser har samme rankingpoeng, stilles den yngste opp først. Siden alle menn starter samtidig, oppnår vi på denne måten en seeding innen Master gruppen. Tilsvarende for kvinner.

På søndag ropes ryttere opp til sin start ca 5 minutter før starten. Speaker annonserer starten på hver klasse ca 10 minutter i forkant av første rytters start.

10.6 Tidplan for fredagsetappen (NC #3)


10.7 Tidplan for lørdagsetappen (NC #4)

 

10.8 Tidplan for søndagsetappen (NC #5)